Już od małego każdy z nas kojarzy Święta Bożego Narodzenia z suto zastawionym stołem oraz pysznymi, domowymi wypiekami. Królem wśród tych słodkości jest zdecydowanie tradycyjny makowiec, który można przygotować w formie rolady, przekładańca lub na tradycyjnej blaszce.
O popularności tego ciasta z makiem nad innymi świątecznymi smakołykami może także świadczyć wiele form oraz innowacji tradycyjnego makowca. Możemy wybierać spośród wielu podkładów i zdecydować się na makowca na cieście drożdżowym, biszkopcie lub po prostu kruchym spodzie.
Bardzo często spotykamy się z przepisami na makowca zwijanego lub bardzo lubianego seromaka. Sukces tego ostatniego tkwi w kremowej masie oraz dużej wilgotności struktur. Makowiec z serem jest bardzo lubiany przez dużych i małych smakoszy, idealnie nadaje się zarówno do popołudniowej kawy jak na uroczyste przejęcie świąteczne.
Jeżeli tak jak my lubicie strucle makową, przepadacie za makowcem z jabłkami albo kokosem, wertujcie nasze przepisy i inspirujcie się nimi do woli. Serdecznie zapraszamy i życzymy smacznego.
Bardzo często spotykamy się z przepisami na makowca zwijanego lub bardzo lubianego seromaka. Sukces tego ostatniego tkwi w kremowej masie oraz dużej wilgotności struktur. Makowiec z serem jest bardzo lubiany przez dużych i małych smakoszy, idealnie nadaje się zarówno do popołudniowej kawy jak na uroczyste przejęcie świąteczne.
Jeżeli tak jak my lubicie strucle makową, przepadacie za makowcem z jabłkami albo kokosem, wertujcie nasze przepisy i inspirujcie się nimi do woli. Serdecznie zapraszamy i życzymy smacznego.