Sposób przygotowania:
Makowokokosowa pyszność
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, następnie mak i kokos. Piec ok. 20 min w temp 180 stopni. Ostudzone ciasto przeciąć na połowę.Następnie konfitury ze słoiczka wyjąc i posmarować wierzch na całym placku .Ubijamy śmietanę dodajemy żelatynę rozpuszczona i zagotowana ostudzoną miksujemy wykładamy na konfitury i przykrywamy drugim plackiem . Na wierzch tez dajemy śmietanę na to biszkopty zamoczone w soku malinowym z wódka . Na biszkopty kładziemy śmietanę i wkładamy po 1 rodzynce wygląda jak sutek hi hi




Kathlyn
emef
Pozdrawiam
lalunia
Można naprawdę mieć coś smacznego szybko przekonałam sie sama :) w smaku rewelacja polecam
p.jola1
Pyza
lalunia
Postawiłam na parapecie w kuchni a śmietanę ubiłam w tym czasie co stało dodałam żelatynę to szybko zastygła wstawiłam do lodówki chwilka i gotowe :) Jestem zadowolona szybko i smacznie :)
Pyza
Lalunia, 5 minut ubijasz białka, pieczesz 20 = masz już 25 a nie wystudzisz ciasta w 5 minut, nie przekroisz, nie posmarujesz konfiturami, śmietaną i nie ozdobisz - nie da rady ...
zbysiowa
Zgadzam się z Pyzą, w pół godziny nie da rady:) Samo ubijanie,pieczenie, studzenie ciasta, studzenie żelatyny... nie ma mocnych, w pół godziny nie da rady, choć byś się rozdwoiła.
lalunia
Pyza
lalunia
Masz rację Pyzunia ciast wyszło naprawdę dobre sama jestem zadowolona z niego :)