motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Makrela z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna rybka z dodatkiem majonezu oraz jajek i cebulki. Wyśmienicie smaku z białym pieczywem. Polecam.

Makrela z jajkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makrela z jajkiem

 

  • 2 puszki makreli w oleju
  • 3 jajka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki majonezu
  • jarzynka do smaku

Sposób przygotowania:

Makrela z jajkiem
Makrele wyciągamy do miseczki i zgniatamy widelcem z jednej puszki dodajemy olej. Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo. Chłodzimy i obieramy. Obraną cebulkę kroimy w kostkę. Oprószamy jarzynką i odstawiamy na 10 minut. Obrane jajka kroimy w kostkę.Do rozgniecionych śledzi dodajemy pokrojone jajka. Następnie przygotowaną cebulkę. A na końcu majonez. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
Makrela z jajkiem
Etap 1 Makrelę dajemy do miski i rozgniatamy widelcem
Makrela z jajkiem
Etap 2 Cebulę kroimy i oprószamy jarzynką
Makrela z jajkiem
Etap 3 Ugotowane na twardo jajka kroimy w kostkę
Makrela z jajkiem
Etap 4 Wszystkie przygotowane składniki dajemy do makreli i mieszamy

Tagi:

jajko jajka