Sposób przygotowania:
Makron w sosie pomidorowo-jabłkowym
Warzywa obrałam i umyłam.Cebulę pokroiłam w kostkę,pora w półplasterki i zeszkliłam razem na łyżce oleju.Na osobnej patelni podsmażyłam mięso.Gdy mięso się zarumieniło dodałam wcześniej podsmażoną cebulę z porem,pokrojoną w drobną kosteczkę marchew i starte na drobnej tarce jarzynowej jabłka.Wszystko dokładnie wymieszałam i smażyłam razem na małym ogniu ok 10 minut.W tym czasie pomidora sparzyłam wrzątkiem,obrałam ze skórki,usunęłam gniazdo nasienne i pokroiłam w kostkę.Pokrojonego pomidora dodałam do mięsa,zamieszałam.Całość zalałam wodą i gotowałam pod przykryciem ok 10 minut.Następnie dodałam koncentrat pomidorowy i cukier.Gotowałam kolejne 10 minut.Na koniec doprawiłam sola i pieprzem i posypałam posiekaną natką pietruszki.