Sposób przygotowania:
Mała babka z makiem ze skórką z mandarynki
W misce utrzeć miękką margarynę z żółtkami, a białka ubić osobno na puszystą masę dodając stopniowo cukier. Delikatnie połączyć oby dwie masy.
Następnie dodać przesianą mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz budynie waniliowe. Dodać mleko i olej, wsypać suchy mak oraz dodać olejek migdałowy. Zetrzeć na drobnej tarce skórkę z mandarynki. Składniki dokładnie połączyć.
Formę na babkę wysmarować olejem i posypać kaszką manną.
Do przygotowanej formy przelać ciasto i upiec na złoty kolor.
Następnie dodać przesianą mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz budynie waniliowe. Dodać mleko i olej, wsypać suchy mak oraz dodać olejek migdałowy. Zetrzeć na drobnej tarce skórkę z mandarynki. Składniki dokładnie połączyć.
Formę na babkę wysmarować olejem i posypać kaszką manną.
Do przygotowanej formy przelać ciasto i upiec na złoty kolor.
ajrinwu