Sposób przygotowania:
Babka czekoladowa
Mleko podgrzać i rozpuścić w nim czekoladę, przestudzić. Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać jajka, miksować aż cukier całkowicie się rozpuści. Potem dodać mleko z rozpuszczoną czekoladą oraz mąkę wymieszane z proszkiem i kakao.
Foremkę do babki natłuścić i posypać tarta bułką. Przełożyć masę i ładnie wyrównać wierzch.
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec do suchego patyczka ok 25-30 minut.
Po upieczeniu babkę wyjąć z foremki i ułożyć na kratce aby wystygła. Dowolnie udekorować.
Foremkę do babki natłuścić i posypać tarta bułką. Przełożyć masę i ładnie wyrównać wierzch.
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec do suchego patyczka ok 25-30 minut.
Po upieczeniu babkę wyjąć z foremki i ułożyć na kratce aby wystygła. Dowolnie udekorować.
SylaUla