SUPERPRZEPIS

Babka czekoladowa

  • 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1
Babka czekoladowa Więcej zdjęć (5)

Pyszna czekoladowa babeczka w sam raz dla miłośników czekolady ale nie tylko. Można upiec ja także w foremce keksówce.

Składniki:

Babka czekoladowa

 

Sposób przygotowania:

Babka czekoladowa
Mleko podgrzać i rozpuścić w nim czekoladę, przestudzić. Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać jajka, miksować aż cukier całkowicie się rozpuści. Potem dodać mleko z rozpuszczoną czekoladą oraz mąkę wymieszane z proszkiem i kakao.

Foremkę do  babki natłuścić i posypać tarta bułką. Przełożyć masę i ładnie wyrównać wierzch.

Wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec do suchego patyczka ok 25-30 minut.

Po upieczeniu babkę wyjąć z foremki i ułożyć na kratce aby wystygła. Dowolnie udekorować. 
Babka czekoladowa
Mleko podgrzać i rozpuścić w nim czekoladę, przestudzić.
Babka czekoladowa
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać jajka, miksować aż cukier całkowicie się rozpuści.
Babka czekoladowa
Potem dodać mleko z rozpuszczoną czekoladą oraz mąkę wymieszane z proszkiem i kakao.
Babka czekoladowa

Tagi:

ciasto babka