Sposób przygotowania:
Małe cukinie grillowane
cukinie umyłam, przycięłam końce i poprzekrawałam wzdłuż na pół. Oprószyłam pieprzem i przyprawą ognistą, skropiłam niewielką ilością oleju i wymieszałam delikatnie - odstawiłam na pół godziny.Ząbek czosnku posiekałam bardzo drobno, tak samo listki świeżej mięty - dodałam je do jogurtu. Doprawiłam sos do smaku solą, pieprzem, szczyptą cukru i przyprawy ognistej.Rozgrzałam mocno patelnię grillową - ułożyłam na niej cukinie przecięciem do dołu a po kilku minutach, gdy miały już ładne brązowe pręgi przełożyłam na drugą stronę i grillowałam jeszcze chwilę. Podałam gorące z dodatkiem sosu oprószając lekko solą - pyszne, lekkie i całkiem szybkie jedzenie. Taka cukinia może być samodzielną przekąską albo dodatkiem do mięs.Ciężko podać dokładne ilości składników bo całość robiłam " na oko "
evita0007
Konczi
5 !
kaskada