Sposób przygotowania:
Malinowa beza
Na początku białka jajek ubić na sztywną pianę.Następnie dodać 100 g cukru pudru i dalej ubijać. Powstałą masę rozsmarować w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 130 stopni i piec bezę ok. 50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu przekroić bezę na pół.
Śmietankę ubić ze śmietan-fixem i pozostałymi 100g cukru pudru. Rozsmarować śmietanę na dolnym krążku, ułożyć umyte i osuszone maliny, a na nich resztę śmietany. Przykryć górnym krążkiem bezy.Smacznego
Śmietankę ubić ze śmietan-fixem i pozostałymi 100g cukru pudru. Rozsmarować śmietanę na dolnym krążku, ułożyć umyte i osuszone maliny, a na nich resztę śmietany. Przykryć górnym krążkiem bezy.Smacznego