mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Malinowa beza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Puszyste, smaczne bezy malinowe.

Malinowa beza

Składniki:

Malinowa beza

 

  • 10 białek jaj
  • 200 g cukru pudru
  • 550 g malin
  • 500 ml smietanki 36 %
  • 1 opakowanie śmietan-fixu dr.Oetkera

 

Sposób przygotowania:

Malinowa beza
Na początku białka jajek ubić na sztywną pianę.Następnie dodać 100 g cukru pudru i dalej ubijać. Powstałą masę rozsmarować w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 130 stopni i piec bezę ok. 50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu przekroić bezę na pół.
Śmietankę ubić ze śmietan-fixem i pozostałymi 100g cukru pudru. Rozsmarować śmietanę na dolnym krążku, ułożyć umyte i osuszone maliny, a na nich resztę śmietany. Przykryć górnym krążkiem bezy.Smacznego