eliza135

eliza135

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 164]

Malinowa pianka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Cudowna pianka malinowa na bazie białek. Zaskoczy każde podniebienie swoim cudownym smakiem. Moi domownicy się w niej zakochali.

Malinowa pianka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Malinowa pianka

 

  • 2 sztuki białek
  • 1/3 szklanki soku malinowego
  • 1/4 szklanki soku porzeczkowego
  • 1 szklanka malin
  • 1 łyżka pudru
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 1/4 szklanki gorącej wody

Sposób przygotowania:

Malinowa pianka
Do niewielkiej miseczki wrzuć maliny. Wlej sok porzeczkowy. Do malin z sokiem porzeczkowy dodaj sok malinowy. W gorącej wodzie rozpuścić żelatynę. Przestudź. Zblenderuj Maliny i połącz je z przestudzoną żelatyną. Wymieszaj. Miseczkę z malinami i sokami blenderujemy na puree. Dodaj cukier - cały czas mieszając. Jajka oddziel od żółtek. Następnie w miseczce ubij białka na sztywną pianę. Maliny z żelatyną wlej od razu do piany z białek. Zmiksuj aż powstanie aksamitna, lekko różowa pianka. Gdy uzyskasz taki efekt, przełóż od razu do miseczek, szklanek, pucharków i wkładamy do lodówki aby stężała i zrobiła się pianka.
Malinowa pianka
Do niewielkiej miseczki wrzuć maliny. Wlej sok porzeczkowy. Do malin z sokiem porzeczkowy dodaj sok malinowy.
Malinowa pianka
Maliny i połącz je z przestudzoną żelatyną. Wymieszaj. Miseczkę z malinami i sokami blenderujemy na puree
Malinowa pianka
Jajka oddziel od żółtek. Następnie w miseczce ubij białka na sztywną pianę. Maliny z żelatyną wlej od razu do piany z białek
Malinowa pianka
Zmiksuj aż powstanie aksamitna, lekko różowa pianka