Sposób przygotowania:
Malinowe ciasto na zimno
Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do przestygnięcia.
Blaszkę wykładamy folią aluminiową i układamy na dnie keksówki połowę ciastek.
Do miski wkładamy serek i chwilę miksujemy.
Potem dokładamy mus malinowy i miksujemy razem do połączenia.
Na koniec wlewamy przestudzoną tężejącą galaretkę i miksujemy jeszcze przez chwilę.
Gdy masa zacznie tężeć przelewamy ją delikatnie na herbatniki.
Na górze ciasta układamy pozostałe herbatniki i wstawiamy ciasto do lodówki. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień.
Blaszkę wykładamy folią aluminiową i układamy na dnie keksówki połowę ciastek.
Do miski wkładamy serek i chwilę miksujemy.
Potem dokładamy mus malinowy i miksujemy razem do połączenia.
Na koniec wlewamy przestudzoną tężejącą galaretkę i miksujemy jeszcze przez chwilę.
Gdy masa zacznie tężeć przelewamy ją delikatnie na herbatniki.
Na górze ciasta układamy pozostałe herbatniki i wstawiamy ciasto do lodówki. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień.