Sposób przygotowania:
Malinowe na zimno
Maliny przebrać, opłukać, osączyć na sicie.
Do miksera wlać śmietanę kremówkę, dodać ser, zmiksować.
Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie, ostudzić, wlać do masy serowej.
Dokładnie zmiksować.
Dno tortownicy (27 cm) wyłożyć warstwą herbatników, na herbatniki wylać mniejszą porcję masy serowej, odstawić do lodówki do stężenia masy.
Następnie znów ułożyć warstwę herbatników, wylać trochę masy, poukładać na całej masie maliny, lekko wciskając do środka.
Zakryć maliny masą, schłodzić i znów herbatniki, reszta masy.
Wierzch ciasta posypać wiórkami białej czekolady.
Ciasto odstawić do lodówki na całą noc.
Do miksera wlać śmietanę kremówkę, dodać ser, zmiksować.
Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie, ostudzić, wlać do masy serowej.
Dokładnie zmiksować.
Dno tortownicy (27 cm) wyłożyć warstwą herbatników, na herbatniki wylać mniejszą porcję masy serowej, odstawić do lodówki do stężenia masy.
Następnie znów ułożyć warstwę herbatników, wylać trochę masy, poukładać na całej masie maliny, lekko wciskając do środka.
Zakryć maliny masą, schłodzić i znów herbatniki, reszta masy.
Wierzch ciasta posypać wiórkami białej czekolady.
Ciasto odstawić do lodówki na całą noc.
SylaUla