Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1304]

Malinowe na zimno

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jeszcze w ogródku mam swoje malinki, więc postanowiłam zrobić pyszne ciasto bez pieczenia. Ciasto możemy przygotować również z innymi owocami.

Malinowe na zimno Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Malinowe na zimno

Na ciasto

Sposób przygotowania:

Malinowe na zimno
Maliny przebrać, opłukać, osączyć na sicie.

Do miksera wlać śmietanę kremówkę, dodać ser, zmiksować.

Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie, ostudzić, wlać do masy serowej.

Dokładnie zmiksować.

Dno tortownicy (27 cm) wyłożyć warstwą herbatników, na herbatniki wylać mniejszą porcję masy serowej, odstawić do lodówki do stężenia masy.

Następnie znów ułożyć warstwę herbatników, wylać trochę masy, poukładać na całej masie maliny, lekko wciskając do środka.

Zakryć maliny masą, schłodzić i znów herbatniki, reszta masy.

Wierzch ciasta posypać wiórkami białej czekolady.

Ciasto odstawić do lodówki na całą noc.
Malinowe na zimno
Na masie serowej ułożono opłukane i osączone maliny
Malinowe na zimno
Masa serowa z galaretkami została wyłożona na maliny
Malinowe na zimno
Herbatniki zostały wyłożone na masie serowej