Sposób przygotowania:
Sernik królewski
Ciasto;
Zpodanych składników zagniatamy dość szybko ciasto. Dzielimy na 2 części i wkładmay do lodówki na 2 godziny lub zamrażalnika na 1 godzinę.
Masa serowa;
W misce ucieramy cukier z masłem. Dodajemy stopniowo żółtka ciągle ubijając na małych obrotach. Nastepnie dodajemy łyżką ser twarogowy i budyń. Białka ubijamy na sztywno i łączymy z masą, mieszamy delikatnie łyżką do połączenia się składników.
Blaszkę 25 x 35 cm wykąłdamy paperem do pieczenia.
Jedną część ciasta ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wykładamy na spód blachy. Następnie wykładamy masę serową. Na masę serową ścieramy drugą część ciasta.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach.
Po upieczeniu studzimy w uchylonym piekarniku.
Smacznego
Zpodanych składników zagniatamy dość szybko ciasto. Dzielimy na 2 części i wkładmay do lodówki na 2 godziny lub zamrażalnika na 1 godzinę.
Masa serowa;
W misce ucieramy cukier z masłem. Dodajemy stopniowo żółtka ciągle ubijając na małych obrotach. Nastepnie dodajemy łyżką ser twarogowy i budyń. Białka ubijamy na sztywno i łączymy z masą, mieszamy delikatnie łyżką do połączenia się składników.
Blaszkę 25 x 35 cm wykąłdamy paperem do pieczenia.
Jedną część ciasta ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wykładamy na spód blachy. Następnie wykładamy masę serową. Na masę serową ścieramy drugą część ciasta.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach.
Po upieczeniu studzimy w uchylonym piekarniku.
Smacznego
cherry