gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Ciasto na zimno z malinami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo dobre i proste ciasto na zimno, który zasmakuje każdemu. Polecam tę wersję ze względu na pyszne maliny.

Ciasto na zimno z malinami Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Ciasto na zimno z malinami

DNO

  • 1 opakowanie biszkoptów okrągłych
  • 80 ml wody
  • 80 ml soku malinowego

MASA ŚMIETANOWA

  • 1 l śmietany 30%
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 opakowania śmietan fix
  • 3 opakowania serku homogenizowanego waniliowego

WIERZCH

  • 30 dag malin
  • 2 opakowania galaretki malinowej

Sposób przygotowania:

Ciasto na zimno z malinami
Na dno tortownicy wykładamy biszkopty maczane w soku z malin wymieszanym z wodą. Należny wyłożyć jeden obok drugiego.

Następnie śmietanę 30% ubijamy, dodajemy do niej cukier puder i śmietan fix. Pod koniec ubijania dodajemy serki homogenizowane. Przygotowaną masę wykładamy na biszkopty i wyrównujemy. Wykładamy maliny.

Galaretkę malinową przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Tężejącą wylewamy na ciasto.

Wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny, aż galaretka stężeje. Smacznego.
Ciasto na zimno z malinami
Na dno naczynia wykłądamy biszkopty maczane w soku malinowym z wodą
Ciasto na zimno z malinami
Przygotowujemy masę śmietanową z serkami.
Ciasto na zimno z malinami
Wykładamy ją na biszkopty a następnie wykładamy na nią maliny
Ciasto na zimno z malinami
Zalewamy tężejącą galaretką i wkłądamy do lodówki
Ciasto na zimno z malinami
Ciasto na zimno z malinami- bardzo dobre ciasto
Ciasto na zimno z malinami
Ciasto na zimno z malinami- bardzo dobre ciasto
Ciasto na zimno z malinami
Ciasto na zimno z malinami- bardzo dobre ciasto