Sposób przygotowania:
Malinowy sernik
Na stolnicę przesiewam mąkę z proszkiem do pieczenia dodaję cukier, margarynę i jajko zagniatam ciasto i dzielę je na dwie części większą i mniejszą.
Większą częścią wylepiam spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia piekę w 180 stopniach przez 15 min. Mniejszą część ciasta wkładam do woreczka i schładzam w zamrażalce.
Do miski wkładam ser, cukier i cukier wanilinowy, miksuję po chwili wbijam jajka i dosypuję proszek budyniowy z mąką ziemniaczaną.
Masę wylewam na podpieczony spód, wykładam maliny i ścieram na tarce pozostałe ciasto. Piekę przez około 70 min w 180 stopniach.
Większą częścią wylepiam spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia piekę w 180 stopniach przez 15 min. Mniejszą część ciasta wkładam do woreczka i schładzam w zamrażalce.
Do miski wkładam ser, cukier i cukier wanilinowy, miksuję po chwili wbijam jajka i dosypuję proszek budyniowy z mąką ziemniaczaną.
Masę wylewam na podpieczony spód, wykładam maliny i ścieram na tarce pozostałe ciasto. Piekę przez około 70 min w 180 stopniach.
Jagodowa