Sposób przygotowania:
Pieczarki nadziane mięsem
Z pieczarek odcinam nóżki, same kapelusze ( nóżki wykorzystam do innego dania) obieram i układam na blaszce do pieczenia, blaszkę można wyłożyć papierem lub posmarować tłuszczem.
Mięso mielone przesmażam na oleju razem z posiekaną cebula, dodaję pomidory z puszki i przyprawy, duszę do momentu aż płyn wyparuje, i zostanie samo mięsko.
Teraz mięso wykładam na kapelusze z pieczarek, wierzch posypuje startym żółtym serem i zapiekam, około 20 minut, temp. 180 st C
Smacznego.
Mięso mielone przesmażam na oleju razem z posiekaną cebula, dodaję pomidory z puszki i przyprawy, duszę do momentu aż płyn wyparuje, i zostanie samo mięsko.
Teraz mięso wykładam na kapelusze z pieczarek, wierzch posypuje startym żółtym serem i zapiekam, około 20 minut, temp. 180 st C
Smacznego.
BozenaMatuszczyk
zbysiowa