zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 716]

Pieczarki nadziane mięsem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne danie z pieczarek i mięsa mielonego.Szybki obiad lub kolacja dla całej rodzinki! Polecam ! Smacznego!

Pieczarki nadziane mięsem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pieczarki nadziane mięsem

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki nadziane mięsem
Z pieczarek odcinam nóżki, same kapelusze ( nóżki wykorzystam do innego dania) obieram i układam na blaszce do pieczenia, blaszkę można wyłożyć papierem lub posmarować tłuszczem.

Mięso mielone przesmażam na oleju razem z posiekaną cebula, dodaję pomidory z puszki i przyprawy, duszę do momentu aż płyn wyparuje, i zostanie samo mięsko.

Teraz mięso wykładam na kapelusze z pieczarek, wierzch posypuje startym żółtym serem i zapiekam, około 20 minut, temp. 180 st C

Smacznego.
Pieczarki nadziane mięsem
Z pieczarek odcinam nóżki, same kapelusze ( nóżki wykorzystam do innego dania)
Pieczarki nadziane mięsem
mięso wykładam na kapelusze z pieczarek,
Pieczarki nadziane mięsem
wierzch dania posypuję startym żółtym serem
Pieczarki nadziane mięsem
całość zapiekam w piekarniku około 20 minut
Pieczarki nadziane mięsem
smacznego