Sposób przygotowania:
Malinowe tobołki
Mąkę przesiać,wbić jajko dodać łyżeczkę oleju,wsypać szczyptę soli,zamieszać i delikatnie wlewać ciepłą wodę i zagniatać ciasto-wody dodawać w zależności jaką mamy wilgotną mąkę-czasem może wchłonąć mniej lub więcej.Ciasto powinno być miękkie i elastyczne. Następnie podzielić na mniejsze kawałki i rozwałkować ciasto,wykrawać dużą szklanką kółeczka. Nadzienie: Twarożek zmielić,dodać żółtko oraz cukry,wymieszać wsypać osuszone i umyte wcześniej maliny,ponownie całość wymieszać. Nakładać po małej łyżeczce przygotowanego farszu na kółeczka z ciasta,zlepiać i formować tzw tobołki. Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy 3 minuty po wypłynięciu,odcedzamy łyżką cedzakową i układamy na talerzu. Śmietankę zagotowujemy z cukrem brązowym polewamy pierożki na talerzu,podajemy gorące udekorowane malinami i świeżą melisą.