Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pierogi z malinami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczne pierogi na słodko .

Pierogi z malinami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierogi z malinami

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z malinami
z maki, jajka, soli i przegotwanej wody wygniatamy gładkie ciasto, które nastepnie cienko wałkujemy i za pomoca szklanki wykrawamy krążki. Na każdym z nich kładziemy po 2 maliny, krawędzie zwilżamy wodą i lepimy pierogi. Gotujemy w wodzie przez 5 minut od chwili wypłyniecia. Podajemy ze śmietaną oraz syropem malinowym
Pierogi z malinami
pierogi w trakcie przygotowania, przed lepieniem,..
Pierogi z malinami
pierogi gotujemy na wolnym ogniu przez 5 minut od chwili gdy wyplyną do góry