Sposób przygotowania:
Malinowe zauroczenie
Przygotować galaretki i odstawić do lekkiego stężenia. Maliny wyciągnąć z zamrażarki by odtajały (można użyć świeże). PLACEK DOLNY: Margarynę, cukier, żółtka i cukier wanilinowy dać do miski i ucierać cały czas mikserem. Gdy będzie już dość fajnie utarta masa dodać mąkę przesiana przez sito z proszkiem do pieczenia. Przełożyć na brytfannę. Ubić pianę z białek i dodać 4 łyżki cukru. Wyłożyć na ciasto. Wstawić do piekarnika i piec na złoty kolor. BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Na mniejszych obrotach wmieszać żółtka. Na koniec łyżką wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec na wysmarowanej brytfannie przez ok. 25 minut. Odłożyć ciasta na bok. MASA SEROWA: Ubić śmietankę. Do serka mascarpone dodać cukier puder i cukier z cukrem wanilinowym i wymieszać. Dodać do ubitej śmietany. MASA MALINOWA: Maliny przełożyć do lekko tężejącej galaretki i wymieszać mikserem. UKŁADANIE: PLACEK DOLNY -> 1/2 MASY SEROWEJ -> MASA MALINOWA-> 1/2 MASY SEROWEJ (ODSTAWIĆ TROCHĘ NA WIERZCH) -> BISZKOPT -> POZOSTAŁOŚĆ MASY SEROWEJ -> POSYPAĆ STARTĄ CZEKOLADĄ.