pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Malinowiec

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

długo się go robi, ale warto :D

Malinowiec

Składniki:

Malinowiec

 

  • paczka biszkoptów
  • pół szklanki rumu
  • KREM
  • 50 dag malin
  • 4 żółtka
  • 15 dag cukru
  • szklanka mleka
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • szklanka śmietany 18 proc.
  • DODATKOWO
  • galaretka agrestowa

 

Sposób przygotowania:

Malinowiec
Biszkopty maczać w rumie. Układać na dnie tortownicy. Maliny zmiksować. Przetrzeć przez sito. Żółtka i cukier ubić na masę. Wlewać do tego gorące mleko. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Dodać do kremu. Wlać do tego przetarte maliny. Wstawić do lodówki na 30 minut. Śmietanę ubić na pół sztywno. Dodać do kremu. Wylać na biszkopty. Dać do lodówki na 5 godzin. Przygotować galaretkę. Odstawić, gdy zacznie tężeć zalać placek. Odstawić do lodówki jeszcze na 2 godziny.