jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Malinowo– szpinakowa sałatka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

W sezonie letnim sałatki goszczą bardzo często u mnie w domu. przygotowuję je na obiad, śniadanie kub kolację.

Malinowo– szpinakowa sałatka

Składniki:

Malinowo– szpinakowa sałatka

 

  • Składniki:
  • Duża garść liści szpinaku,
  • 4 łyżki orzechów włoskich,
  • 2-3 łyżki rodzynek,
  • Łyżka płatków migdałowych,
  • 3/4 szklanki malin,
  • Około 100 g dobrze odciśniętego sera twarogowego,
  • 4-5 łyżek oliwa z oliwek,
  • Łyżka płaska miodu,
  • Sok z połowy cytryny

 

Sposób przygotowania:

Malinowo– szpinakowa sałatka
Szpinak przebieramy, pukamy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki Ser feta kroimy w kostkę. Patelnię rozgrzewamy. Rumienimy na niej płatki migdałowe. Następnie przygotowujemy dressing: w tym celu Oliwę łączymy z miodem i sokiem. W przygotowanej misce łączymy przygotowane składniki. . Dodatkowo dodajemy rodzynki, orzechy oraz maliny. Całość delikatnie mieszamy. Polewamy dressingiem i posypujemy migdałami.

Tagi:

sery szpinak ser