Sposób przygotowania:
Malinowy skubaniec wg Zub3ra
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy. Dodajemy szczyptę soli i zimne masło. Dokładnie siekamy nożem. Do mąki dodajemy żółtka, cukier i cukier waniliowy. Zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3 części i do jednej dodajemy kakao. Ciasto owijamy folią i wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Jedno częścią jasnego ciasta wylepiamy dno tortownicy. Lekko podpiekamy. Na podpieczone ciasto wykładamy dżem malinowy i równomiernie rozsmarowujemy. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną. Dodajemy cukier, budyń i dżem. Na koniec dodajemy kilka kropelek barwnika aby uzyskać różowy kolor. Dokładnie mieszamy. Na wyłożony dżem ścieramy na tarce kakaowe ciasto. Następnie wykładamy pianę oraz ścieramy pozostałe jasne ciasto. Pieczemy w 180 stopniach ok 1 godzinę. Upieczone ciasto studzimy. Oblewamy polewą czekoladową. Smacznego!