Sposób przygotowania:
Skubaniec z jabłkami i malinami
CIASTO: Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito i wyłożyć na stolnicy. Wysypać na to cukier. Zrobić rowek, wbić żółtka, dodać śmietanę i margarynę. Wyrobić ciasto. Wstawić do lodówki na ok. 20 minut. Po tym czasie wyjąć, podzielić na pół. Jedną połowę wyłożyć na brytfannę, posypać ją bułką tartą. Jabłka obrać ze skórek, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posypać cynamonem i cukrem. Wymieszać. Wyłożyć na ciasto na brytfannie. Posypać malinami. Białka ubić, dodać cukier i kisiel. Wyłożyć na owoce. Drugą połowę ciasta skubać i porozrzucać po białku. Piec ok. 50 minut w 180 st. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.