Sposób przygotowania:
Małże św. Jakuba z diabelskim parmezanem
Małże otwieramy, wyciągamy mięsień, oczyszczamy , myjemy. Do skorupy muszli dodajemy suszoną cebulę, czosnek parmezan, mięsień smażymy na oliwie na złoty kolor. Usmażony mięsień dodajemy do skorupki, doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy parmezanem. Wszystko zapiekamy w piekarniku w temp. 240 stopni, do chwili rozpuszczenia sera.Gotowe danie wyciągamy z piekarnika posypujemy zielonym szczypiorem, podajemy ciepłe. Lampka białego musującego wina doda ostatecznego smaczku. SMACZNEGO.
jaNina
KRISTOFE
KRISTOFE
kołczu
darmiona
KRISTOFE
KRISTOFE
agabi22
a ja nie wiem jaki to jest sklep na M:(
kołczu
agabi22 napisał(a):
agabi22
no tak. dzięki:)
cris
KRISTOFE