Sposób przygotowania:
Mama mia
Na początek oddzielić białka od żółtek. Żółtka dobrze utrzeć z masłem i cukrem. Nie przerywając ucierania, stopniowo powoli wsypywać kaszę mannę, mak i proszek do pieczenia.
Obrane,umyte jabłka zetrzeć na tarce potem dodać do masy. Dokładnie wszystko wymieszać, dodać pianę z białek. Formę natłuścić i posypać bułka tartą.
Piec w temp. 185 stopni 80 minut.Po upieczeniu polecam polać polewa czekoladową,toffi i orzechową.
Obrane,umyte jabłka zetrzeć na tarce potem dodać do masy. Dokładnie wszystko wymieszać, dodać pianę z białek. Formę natłuścić i posypać bułka tartą.
Piec w temp. 185 stopni 80 minut.Po upieczeniu polecam polać polewa czekoladową,toffi i orzechową.
Babciagramolka