Sposób przygotowania:
MammaMia z pieczarkami,pomidorkami w pysznym sosie
Grzyby namoczyć w ciepłej wodzie (moczymy, aż będą miękkie). Ugotować ulubiony makaron Mamma Mia! al dente zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. W trakcie gotowania makaronu przygotować sos: Na rozgrzaną patelnię wlać olej, a po chwili masło. Gdy masło zacznie się pienić - wrzucić cebulę oraz pieczarki. Smażyć na średnim ogniu ok. 5min, mieszając od czasu do czasu. 150g pomidorków naciąć, sparzyć i obrać ze skórki a następnie pokroić w ćwiartki*. Namoczone grzyby pokroić. Wrzucić na patelnie razem z obranymi pomidorkami i przeciśniętym ząbkiem czosnku. Wymieszać. Smażyć około minuty. Wlać śmietanę i chwilę pogotować na większym ogniu, aby się lekko zredukowała. Dobrze przyprawić solą i pieprzem. Na sam koniec dodać pozostałą i nieobraną, ale pokrojoną w ćwiartki część pomidorków (zachowując kilka do dekoracji). Wsypać natkę i całość wymieszać.PODAWAĆ NA II SPOSOBY: I) Ugotowany makaron Mamma Mia! wrzucić na patelnię, wymieszać i od razu podawać, dekorując świeżymi pomidorkami i natką. II) Porcję makaronu Mamma Mia! wyłożyć na talerz, polać sosem, udekorować pomidorkami i natką.SMACZNEGO!*) Dodane pomidorki rozpadną się w sosie, nadając mu pyszny, słodkawy smak. Jeśli nam się spieszy, możemy pominąć etap obierania części pomidorków i gotowania ich wcześniej w sosie. Można je dodać nieobrane na koniec przygotowania sosu, pamiętając aby długo ich nie trzymać na patelni, gdyż się rozpadną.