Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Mandarynki w czekoladzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Moja córcia zajadała się tymi czekoladkami, polecam więc dla dzieci

Mandarynki w czekoladzie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mandarynki w czekoladzie

 

  • Kilka mandarynek
  • 100-150 g czekolady (można zużyć niezjedzone czekoladki świąteczne – np. mikołaje)
  • 30g masła
  • Wiórki kokosowe
  • Zmielone orzechy laskowe
  • Kolorowa posypka

 

Sposób przygotowania:

Mandarynki w czekoladzie
Mandarynki dokładnie umyć, obrać i podzielić na cząstki. W rondelku rozpuścić masło z czekoladą, mieszać aż będzie gładka i jednolita masa. Mandarynki nabijać na wykałaczki, zanurzać lub polewać czekoladą. Na talerzykach wysypać posypkę, wiórki i orzechy, obsypywać cząstki mandarynek. Odłożyć do zastygnięcia do lodówki. Po około 30 minutach czekoladki są gotowe.
Mandarynki w czekoladzie
Mandarynki dokładnie umyć obrać i podzielić na cząstki
Mandarynki w czekoladzie
W rondelku rozpuścić masło z czekoladą mieszać aż będzie gładka i jednolita masa
Mandarynki w czekoladzie
Mandarynki nabijać na wykałaczki zanurzać lub polewać czekoladą
Mandarynki w czekoladzie
Na talerzykach wysypać posypkę wiórki i orzechy obsypywać cząstki mandarynek