Mienta

Mienta

Szef Kuchni
[Przepisów: 24]

Mandarynki w czekoladzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jeśli ktoś ma ochotę na coś słodkiego ale nie chce się "zasłodzić" to polecam.

Mandarynki w czekoladzie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mandarynki w czekoladzie

 

  • 5 mandarynek
  • połowa tabliczki gorzkiej czekolady
  • 3 łyżki mleka
  • wiórki kokosowe

 

Sposób przygotowania:

Mandarynki w czekoladzie
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodając 3 łyżki mleka. Dokładnie mieszamy. Obieramy mandarynki, do połowy zanurzamy je w czekoladzie i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Układamy na talerzyk i zostawiamy na 10 minut do zastygnięcia czekolady. Smacznego :)
Mandarynki w czekoladzie
Obieramy mandarynki, do połowy zanurzamy je w czekoladzie i obtaczamy w wiórkach kokosowych.