Sposób przygotowania:
Mandarynkowa rozkosz
Mandarynki wyparzyć, przekroić na połówki i za pomocą widelca wycisnąć sok do rondelka (ważne żeby w naczyniu z sokiem znalazło się jak najwięcej miąższu). Następnie rondel postawić na średnim ogniu i podgrzać, tak aby sok był dosyć gorący ale się nie gotował.
Dodać żelatynę i dokładnie wymieszać, po czym przelać galaretkę do kieliszków lub miseczek. Odstawić do ostudzenia, a następnie zimną wstawić do lodówki żeby stężała.
Śmietanę ubić ze śmietan fixem i cukrem waniliowym. Za pomocą szprycy cukierniczej wyłożyć na galaretkę.
Całość przystroić świeżymi owocami (można foremkami do ciastek wyciąć różne kształty).
Dodać żelatynę i dokładnie wymieszać, po czym przelać galaretkę do kieliszków lub miseczek. Odstawić do ostudzenia, a następnie zimną wstawić do lodówki żeby stężała.
Śmietanę ubić ze śmietan fixem i cukrem waniliowym. Za pomocą szprycy cukierniczej wyłożyć na galaretkę.
Całość przystroić świeżymi owocami (można foremkami do ciastek wyciąć różne kształty).