Sposób przygotowania:
Mandarynkowe babeczki (mandarynki z puszki)ETAP 1:
Mandarynki przełożyć na sito, ale zalewę zachować. Odłożyć na bok.
ETAP 2:
 
Jajka utrzeć na puszysty jasny krem z cukrem. Następnie stale ucierając dodawać olej.
ETAP 3:
 
Następnie w 3 partiach na przemian dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz zalewę z owoców. Wymieszać dokładnie.
ETAP 4:
 
Foremkę do muffinek wyłożyć papilotkami. Nałożyć po łyżce ciasta. Następnie dać po 2 kawałki owoców i nałożyć 1 łyżeczkę ciasta. Piec w180st około 25-27 minut, do suchego patyczka. 
Ostudzić na kratce i oprószyć cukrem pudrem. 
Smacznego!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
