Sposób przygotowania:
Orkiszowe babeczki z mandarynkami bez cukruMasa:

Masło lub margarynę oraz miód należy roztopić i ostudzić - ale nie koniecznie całkowicie.
W jednej misce połączyć mąkę, cukier, sodę oraz proszek do pieczenia, a w drugiej - jajko z jogurtem.
Zawartość obu misek wymieszać ze sobą, a następnie z rozpuszczonym tłuszczem i miodem.
Wypełnianie papilotek:

Formę do pieczenia muffinek wyłożyć papilotkami, w które należy wlać po 1-2 łyżkach masy.
Następnie w każdą papilotkę z ciastem włożyć po 2-3 kawałki mandarynki i całość uzupełnić resztą masy.
Pieczenie:

Babeczki wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 23-25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach.
Babeczki wyjęte z formy należy ostudzić na kratce.