Sposób przygotowania:
Ciastka -pingwinki bez pieczeniaKrem:
Masło utrzeć na puszysty, lekki krem z cukrem. Dodać kakao i aromat. Dokończyć ucieranie.
Pingwinki:
Biszkopty zetrzeć na tarce o małych oczkach. Wiórki zmielić w młynku do kawy. Wymieszać w misce z okruchami biszkoptów. Dodać cukier puder, masło i wszystko wyrobić na jednolitą masę.
ETAP 3:
Z masy formować stożki. Od spodu zrobić palcem dziurkę, w którą nakładać krem. Odrobinę kremu nałożyć na spód pingwinka i ustawić go na biszkopcie.
ETAP 4:
Biała polewę przygotować według przepisu na opakowaniu, następnie oblać pingwinki. Odstawić do zastygnięcia.
ETAP 5:
Przygotować ciemna polewę. Pingwinki zanurzać wzdłuż do połowy. Do mokrej polewy przykleić połówki migdałów ( wcześniej obrać ze skórki migdały),tworząc skrzydełka.
Zrobić oczka z roztopionej czekolady, z marcepanu zrobić dzióbek.
Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Smacznego!