Sposób przygotowania:
Sernik bez spodu
Białka oddzielamy od żółtek. Twaróg przekładamy do miski, dodajemy cukier, cukier waniliowy oraz żółtka.
Cały czas miksując dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.
Dobrze schłodzoną kremówkę 30 % ubijamy na sztywną masę. Ubitą śmietanę dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy.
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, następnie ubite białka delikatnie łączymy z masą serową.
Tortownicę o średnicy 26 cm,wykładamy papierem do pieczenia.
Masę serową przekładamy do przygotowanej tortownicy, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 1 godzinę.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Cały czas miksując dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.
Dobrze schłodzoną kremówkę 30 % ubijamy na sztywną masę. Ubitą śmietanę dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy.
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, następnie ubite białka delikatnie łączymy z masą serową.
Tortownicę o średnicy 26 cm,wykładamy papierem do pieczenia.
Masę serową przekładamy do przygotowanej tortownicy, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 1 godzinę.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
ciasteczka
BozenaMatuszczyk
U mnie też cała rodzinka by mogła codziennie jeść sernik.;)
skuter5
BozenaMatuszczyk
Dziękuję za miły komentarz.;)