Sposób przygotowania:
Marcepanowo orzechowe z śliwkami
Marcepan zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Margarynę, cukier, cukier waniliowy, marcepan utrzeć w robocie kuchennym na jednolitą masę. Dodawać porcjami tarte orzechy, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, orzechy laskowe oraz jogurt naturalny. Miksować na wolnych obrotach aż masa będzie miała jednolitą konsystencję. Tortownicę o średnicy 28 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto i równomiernie rozprowadzić. Na górze ułożyć śliwki skórką do dołu lekko wcisnąć w ciasto. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 170 st. Piec około 1 godziny do suchego patyczka. Ciasto wyjąć, ostudzić i zimne oprószyć cukrem pudrem.
![Marcepanowo orzechowe z śliwkami Marcepanowo orzechowe z śliwkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/marcepanowo-orzechowe-z-sliwkami-228788.jpg)
![Marcepanowo orzechowe z śliwkami Marcepanowo orzechowe z śliwkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/marcepanowo-orzechowe-z-sliwkami-228789.jpg)
iziona
monikaT83
alaaa
zbysiowa