cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Marchew duszona z fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

marchew z fasolą

Marchew duszona z fasolą

Składniki:

Marchew duszona z fasolą

 

 

Sposób przygotowania:

Marchew duszona z fasolą

Fasolę
umyć, namoczyć w zimnej wodzie na kilka godzin. Marchew obrać, umyć i pokroić w
kostkę.  Wędzone żeberka lub boczek
ugotować w 1 l
wody. Mięso wyjąc, pokroić.  Do wywaru
mięsnego włożyć pokrojoną marchew, udusić do miękkości. Fasolę ugotować w
osolonej wodzie, odcedzić, połączyć z marchewką. Mąkę rozprowadzić w zimnej
wodzie, dodać do potrawy, zagotować.