Agula&Stabi

Agula&Stabi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Marchew konserwowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Marchew konserwowa idealnie przygotowana może być wykorzystana do rożnych sałatek warzywnych i nie tylko.

Marchew konserwowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Marchew konserwowa

 

 

  • Zalewa:
  • 3 litry wody
  • 1 i 1/2 łyżeczki soli
  • 5 łyżeczek cukru

 

 

Sposób przygotowania:

Marchew konserwowa
Marchew myjemy i wkładamy garnka z osoloną wodą. Gotujemy przez ok 20 min. Marchew ugotowaną obieramy i kroimy w kostkę. Wkładamy do słoików i zalewamy zalewą. Przygotowanie zalewy: na 1 litr wody należy dodać 1 i 1/2 łyżeczki soli oraz 5 łyżeczek cukru.Gotowe słoiki gotujemy przez godzinę, a następnego dnia gotujemy jeszcze raz przez ok 40 min.
Marchew konserwowa
Przygotwujemy zalewę potrzebną do zalania marchwi
Marchew konserwowa
Pokrojoną w kostkę marchew zalewamy zalewą.

Tagi:

marchewka