laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Marchew w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Super dodatek do mięs Gorąco polecam

Marchew w śmietanie

Składniki:

Marchew w śmietanie

 

  • 500 g młodej marchwi
  • łyżka masla
  • szczypta soli pieprz
  • natka
  • łyżka szczypiorku
  • szczypta estragonu
  • kremówka
  • 3 żółtka

Sposób przygotowania:

Marchew w śmietanie
Marchew obrać lub umyć i pokroićna małe kawałki. Masło roztopić w rondlu dodać marchew i trochę wody.Przyprawić solą i pieprzem. Pietruszkę i szczypior umyć i posiekać.Dodać do marchwi 2 łyżki natki i łyżkę szczypiorku i szczyptę estragonu. Dusić 10 minut na wolnym ogniu. Wlać śmietanę i delikatnie wymieszać dalej dusić aż marchew będzie miękka. Żółtko ubić z 2 łyżkami wywaru i wlać do jarzyn Zagrzać ale nie gotować.

Tagi:

marchewka