kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Marchewka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Podawana na gorąco do ziemniaków zawsze smakuje wyśmienicie :)

Marchewka

Składniki:

Marchewka

 

 

Sposób przygotowania:

Marchewka
Marchewkę skrobiemy, kroimy w drobniutką kosteczkę a potem dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości. Nie dodawajcie za dużo wody ale nie pozwalajcie się jej przypalić. Kiedy jest miękka odparowujemy nadmiar wody, dodajemy szczyptę soli i cukru. dokładnie mieszamy. Z mąki i wody tworzymy zawiesinę i tą zawiesiną zagęszczamy marchewkę. Doprowadzamy do zagotowania się ciągle mieszając. Podajemy na ciepło z ziemniakami i np pieczonym kurczakiem. Smacznego!

Tagi:

marchewka