LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Marchewka brzoskwiniowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Po prostu królewska, wyśmienita.

Marchewka brzoskwiniowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marchewka brzoskwiniowa

 

 

Sposób przygotowania:

Marchewka brzoskwiniowa
Marchew oczyścić, umyć, pokroić wg uznania w plastry lub słupki. Do rondelka wlać sok jabłkowy, ugotować w nim marchew do miękkości, odcedzić. W tym czasie obrać brzoskwinie i pokroić w plasterki. Rozgrzać masło na patelni, dodać cukier, mieszać, aż się roztopi. Poddusić na maśle z cukrem brzoskwinie do miękkości. Dodać marchew. Delikatnie wymieszać, aż pokryje się glazurą.
Marchewka brzoskwiniowa
Gotowanie poszatkowanej marchewki w soku jabłkowym.
Marchewka brzoskwiniowa
Topienie masła z cukrem do marchewki brzoskwiniowej
Marchewka brzoskwiniowa
Smażenie plastrów brzoskwiń na maśle z cukrem.
Marchewka brzoskwiniowa
Dodanie ugotowanej marchewki do smażonych brzoskwiń.

Tagi:

marchewka