ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Marchewka duszona z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wyśmienity dodatek do potraw.

Marchewka duszona z boczkiem

Składniki:

Marchewka duszona z boczkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Marchewka duszona z boczkiem
Marchewki myjemy, obieramy ze skórki. Myjemy ponownie. Ścieramy je na tarce o najgrubszych oczkach. Powstałe w ten sposób wiórki odkładamy na bok. Boczek kroimy w kostkę. Podsmażamy go na patelni na wolnym ogniu. Gdy tłuszcz się z niego trochę wytopi - wrzucamy tam marchewkę, dolewamy trochę wody, solimy, i wszystko dusimy pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Gdy marchew zmięknie, dodajemy łyżkę masła, mieszamy, i obsypujemy potrawę mąką. Trzymamy jeszcze chwilę na ogniu, ciągle mieszając. Podajemy jako dodatek do potraw. Smacznego!

Tagi:

marchewka