Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Marchewka w sosie curry wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Uwielbiam przyprawę curry i dodaję ją do wielu dań. Moją propozycją jest marchewka w sosie curry na ciepło jako dodatek do dań.

Marchewka w sosie curry wg Megg

Składniki:

Marchewka w sosie curry wg Megg

 

  • 4 duże marchewki
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki śmietany

Sposób przygotowania:

Marchewka w sosie curry wg Megg
Marchewki obrać, umyć i pokroić w plasterki, a następnie zalać wodą, dodać sól oraz cukier i gotować do miękkości. Miękką marchewkę odcedzić. Na patelni rozpuścić masło, dodać ugotowaną marchewkę, śmietanę oraz curry i wszystko razem dokładnie wymieszać i podsmażać parę minutek, aby wszystkie smaki się połączyły. Taka marchewka na ciepło w sosie curry jest wspaniałym dodatkiem do obiadu.

Tagi:

marchewka