Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Marchewka z ciecierzycą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Marchewka z ciecierzycą to oryginalny i bardzo smaczny dodatek do obiadu. Ciecierzyca może być z puszki.

Marchewka z ciecierzycą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marchewka z ciecierzycą

 

Sposób przygotowania:

Marchewka z ciecierzycą
Ciecierzycę zamoczyć przynajmniej na 12 godzin. Następnie ugotować w świeżej wodzie, osączyć. Marchew obrać i pokroić w kostkę, wsypać do garnka, wlać szklankę wody i ugotować. Pod koniec dodać masło, odrobinę soli, wsypać ciecierzycę. Mąkę wymieszać w kilku łyżkach zimnej wody, połączyć z marchewką, zagotować. Doprawić do smaku solą, cukrem, sokiem z cytryny i sosem sojowym, podawać.  
Marchewka z ciecierzycą
Ciecierzycę wypłukać i zamoczyć poprzedniego dnia
Marchewka z ciecierzycą
Obraną marchewkę pokroić w kostkę wsypać do garnka zalać wodą ugotować
Marchewka z ciecierzycą
Do miękkiej marchewki wsypać ciecierzycę i dodać masło
Marchewka z ciecierzycą
Połączyć z mąką wymieszaną z wodą i zagotować