WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Marchewka z fasolą z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczne warzywa z patelni. Delikatne w smaku, maślane. Idealne jako dodatek do obiadu i samodzielne danie.

Marchewka z fasolą z patelni

Składniki:

Marchewka z fasolą z patelni

 

Sposób przygotowania:

Marchewka z fasolą z patelni

Marchew

Marchewka z fasolą z patelni
Najpierw podsmażamy na maśle mini marchewki.

Na patelni rozpuszczamy klarowane masło i dodajemy mini marchewki. Doprawiamy je cukrem i chwilę smażymy, często mieszając.

Fasolka

Marchewka z fasolą z patelni
Do marchewki dodajemy fasolkę i smażymy.

Do podsmażonej marchewki dodajemy fasolkę szparagową ( u mnie zielona, mrożona), doprawiamy solą i pieprzem. Mieszając od czasu do czasu, smażymy, aż warzywa będą odpowiednio miękkie.