ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Marchewka z groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonały dodatek do obiadu z mięsem, rybą, jajkami lub są do podjadania, bardzo lubimy marchewkę z groszkiem nie za mocno gęstą.

Marchewka z groszkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Marchewka z groszkiem

 

Sposób przygotowania:

Marchewka z groszkiem
Marchewkę obrać ze skórki, większe przekroić wzdłuż na "4" a mniejsze na "2" części i pokroić nie za grubo, zalać wodą i gotować do miękkości marchewki, wlać groszek z sokiem z puszki, dodać sól do smaku, gotować z 3 minuty.

Wsypać mąkę i szybko mieszać do zagęszczenia marchewki, podawać jako dodatek do różnych potraw lub jeść samą do podjadania.
Marchewka z groszkiem
Wody powinno zostać po ugotowaniu marchewki.
Marchewka z groszkiem
Mąka wsypana i szybko wymieszana zagęszcza .