Sposób przygotowania:
Młoda kapusta z ziemniakami
1. Gotujemy wywar warzywny.
2. Cebulę kroimy drobno i podsmażamy na maśle w garnku. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie startą na dużych oczkach marchewkę.
2. Kapustę szatkujemy i dodajemy do garnka. Podsmażamy wszystko razem dodając ponownie łyżkę masła.
3. Zalewamy wszystko bulionem.
4. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, ziele angielskie i liście laurowego.
5. Dodajemy fasolkę szparagową. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i świeży koperek. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz wędzona papryka czerwoną.
2. Cebulę kroimy drobno i podsmażamy na maśle w garnku. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie startą na dużych oczkach marchewkę.
2. Kapustę szatkujemy i dodajemy do garnka. Podsmażamy wszystko razem dodając ponownie łyżkę masła.
3. Zalewamy wszystko bulionem.
4. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, ziele angielskie i liście laurowego.
5. Dodajemy fasolkę szparagową. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i świeży koperek. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz wędzona papryka czerwoną.