lenian

lenian

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 154]

Marchewka z miodem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Młoda marchewka duszona w bulionie z miodem, smakowity i prosty dodatek do dań obiadowych. Palce lizać !!!

Marchewka z miodem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marchewka z miodem

 

  • 400 g młodej marchewki mrożonej
  • 2 łyżki masła
  • 150 ml bulionu drobiowego
  • 1 mała cebula czerwona
  • 2 - 3 łyżki miodu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Marchewka z miodem
W rondelku rozpuszczamy masło. Cebulę obieramy. Pokrojoną cebulę wrzucamy do masła i podsmażamy, by lekko się zeszkliła. Dodajemy marchewkę w całości, smażymy razem i po chwili wszystko zalewamy niepełną szklanką bulionu. Wkładamy 2 - 3 łyżki miodu, mieszamy i dodajemy sól i pieprz do smaku. Dusimy pod przykryciem do chwili redukcji płynu do połowy jego objętości. Podawać najlepiej ze stekami i pieczonymi ziemniakami. Można tez ozdobić natką pietruszki.
Marchewka z miodem
400 g młodej marchewki
Marchewka z miodem
Pokrojoną cebulę wrzucamy do masła
Marchewka z miodem
Wkładamy 2 - 3 łyżki miodu, mieszamy
Marchewka z miodem
marchewka z pieczonymi ziemniakami i stekami

Tagi:

marchewka