Sposób przygotowania:
Marchewka z wołowiną
Marchewkę obrać, umyć i osączyć. Pokroić w ukośne plasterki grubości 3mm W garnku zagotować osoloną wodę z winem, dodać marchewkę i gotować pod przykryciem 20 minut.
Mięso:
Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki ukośnie do włókien. Rozgrzać na patelni masło i ciągle mieszając, smażyć na niej 5 minut cebulę i mięso. Przyprawić solą i pieprzem.Dodać mięso do marchewki i wszystko ostrożnie wymieszac. Wlać kwaśną śmietanę, wymieszać, przyprawić solą i pieprzem, podgrzać ale już nie dopuścić do wrzenia. Marchewkę z mięsem włożyć do ogrzanej salaterki i posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z pieczywem, ziemniakami z natką pietruszki albo kaszą. Smacznego!
Mięso:
Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki ukośnie do włókien. Rozgrzać na patelni masło i ciągle mieszając, smażyć na niej 5 minut cebulę i mięso. Przyprawić solą i pieprzem.Dodać mięso do marchewki i wszystko ostrożnie wymieszac. Wlać kwaśną śmietanę, wymieszać, przyprawić solą i pieprzem, podgrzać ale już nie dopuścić do wrzenia. Marchewkę z mięsem włożyć do ogrzanej salaterki i posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z pieczywem, ziemniakami z natką pietruszki albo kaszą. Smacznego!