Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Kapusta z cieciorką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kapusta zasmażana z dodatkiem ciecierzycy, pieczarek, marchewki oraz pomidorów. Smaczne danie jednogarnkowe.

Kapusta z cieciorką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta z cieciorką

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z cieciorką
Cieciorkę myjemy i zalewamy zimną wodą na 12 h. Po tym czasie zalewamy nową posolona wodą i gotujemy na małym ogniu 45 minut. Cebulę oraz kapustę siekamy. Cebulę szklimy na maśle , dodajemy kapustę, liść laurowy, ziele angielskie i marchewkę pokrojoną w słupki wlewamy 1 szkl wody, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy do miękkości.

Pieczarki obieramy i kroimy na plasterki, smażymy na oleju i doprawiamy solą. Pomidory kroimy w kostkę, wszystko dodajemy do kapusty razem z cieciorką. Dusimy 15 minut.

Doprawiamy pieprzem cytrynowym.
Kapusta z cieciorką
Cieciorkę myjemy i zalewamy zimną wodą na 12 h. Po tym czasie zalewamy nową posolona wodą i gotujemy na małym ogniu 45 minut
Kapusta z cieciorką
Cebulę oraz kapustę siekamy. Cebulę szklimy na maśle , dodajemy kapustę , liść laurowy , ziele angielskie i wlewamy 1 szkl wody, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy do miękkości.
Kapusta z cieciorką
Pieczarki obieramy i kroimy na plasterki , smażymy na oleju i doprawiamy solą. Pomidory kroimy w kostkę , wszystko dodajemy do kapusty
Kapusta z cieciorką
Pomidory kroimy w kostkę , wszystko dodajemy do kapusty razem z cieciorką. Dusimy 15 minut.