Sposób przygotowania:
Kapusta z cieciorką
Cieciorkę myjemy i zalewamy zimną wodą na 12 h. Po tym czasie zalewamy nową posolona wodą i gotujemy na małym ogniu 45 minut. Cebulę oraz kapustę siekamy. Cebulę szklimy na maśle , dodajemy kapustę, liść laurowy, ziele angielskie i marchewkę pokrojoną w słupki wlewamy 1 szkl wody, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy do miękkości.
Pieczarki obieramy i kroimy na plasterki, smażymy na oleju i doprawiamy solą. Pomidory kroimy w kostkę, wszystko dodajemy do kapusty razem z cieciorką. Dusimy 15 minut.
Doprawiamy pieprzem cytrynowym.
Pieczarki obieramy i kroimy na plasterki, smażymy na oleju i doprawiamy solą. Pomidory kroimy w kostkę, wszystko dodajemy do kapusty razem z cieciorką. Dusimy 15 minut.
Doprawiamy pieprzem cytrynowym.