iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kapusta zasmażana inaczej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kapusta kiszona duże dobrodziejstwo. Bardzo zdrowa , myślę ,że pod każdą postacią , choć najlepsza zajadana prosto z beczki . Tak paluchami .... wspomnienie dzieciństwa.

Kapusta zasmażana inaczej

Składniki:

Kapusta zasmażana inaczej

 

  • 1 kg kapusty kiszonej

 

  • 1 marchewka

 

  • 2 cebule

 

 

 

 

 

  • przecier pomidorowy ok 1/2 szklanki

 

  • liść lauroy 4 listki

 

 

 

  • olej 2 łyżki

 

  • papryka czerwona słodka 1 łyżka

 

  • cukier

Sposób przygotowania:

Kapusta zasmażana inaczej
Kapustę kiszoną gotujemy z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Cebule obieramy siekamy drobno.W większym garnku na oleju podsmażamy cebulę , dodajemy paprykę słodką - mieszamy. Następnie dodajemy pieczarki - smażymy chwilę . Dodajemy starta marchewkę - smażymy chwilę . Dodajemy ugotowana kapustę - wszystko dokładnie mieszamy. Dusimy ok 20 min.Robimy zasmażkę z masła i mąki . Dodajemy do kapusty . Mieszamy. Doprawiamy sola , pieprzem i odrobina cukru , aby kapusta nie była zakwaśna .

Tagi:

kapusta