Sposób przygotowania:
Zasmażana marchewka z brokułem
Marchewki myjemy i zalewamy wodą, gotujemy pod przykryciem w lekko posolonej wodzie. Miękkie marchewki odcedzamy z wody i zostawiamy do ostygnięcia.Brokuł dzielimy na różyczki i chwilę blanszujemy we wrzątku.
Również odstawiamy na bok do ostygnięcia.Ostygnięte marchewki obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. W rondelku rozpuszczamy margarynę i wrzucamy marchewki, przyprawiamy solą, pieprzem i Kucharkiem.
Smażymy przez 3 minuty co jakiś czas mieszając.
Następnie dodajemy różyczki brokułu i wlewamy śmietanę.Całość dokładnie mieszamy i lekka marchewka z brokułem jest już gotowa.
Również odstawiamy na bok do ostygnięcia.Ostygnięte marchewki obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. W rondelku rozpuszczamy margarynę i wrzucamy marchewki, przyprawiamy solą, pieprzem i Kucharkiem.
Smażymy przez 3 minuty co jakiś czas mieszając.
Następnie dodajemy różyczki brokułu i wlewamy śmietanę.Całość dokładnie mieszamy i lekka marchewka z brokułem jest już gotowa.