Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Marchewkowa zupa z mleczkiem kokosowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa marchewkowa to bardzo smaczna i zdrowa zupka. Wystarczy dodać mleczka kokosowego a nabiera całkiem nowego pysznego smaku.

Marchewkowa zupa z mleczkiem kokosowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marchewkowa zupa z mleczkiem kokosowym

 

Sposób przygotowania:

Marchewkowa zupa z mleczkiem kokosowym
Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. Marchewkę pokroić w plasterki, dodać do cebuli i całość podsmażać parę minut. Zawartość patelni przełożyć do gorącego bulionu i całość gotować, aż marchewka będzie miękka. Całość zblenderować na jednolitą konsystencję. Następnie dodać sok z pomarańczy, mleczko kokosowe, imbir i doprawić do smaku pieprzem oraz solą. Zagotować i podawać posypaną posiekanym szczypiorkiem.
Marchewkowa zupa z mleczkiem kokosowym
Cebulkę obrać i posiekać w drobną kosteczkę
Marchewkowa zupa z mleczkiem kokosowym
Marchewki obrać i pokroić w półplasterki
Marchewkowa zupa z mleczkiem kokosowym
Cebulę zaszklić na niewielkiej ilości oleju
Marchewkowa zupa z mleczkiem kokosowym
Do zeszklonej cebuli dodać marchewki i całość smażyć

Tagi:

marchewka